Svako može imati savršen osmijeh!

A savršen osmijeh počinje prvim pregledom i konsultacijama sa našim timom.

Trudimo se svakom pacijentu pružiti maksimalno kvalitetnu uslugu i udovoljiti u postizanju savršenog osmjeha, jednako kao i funkcionalnosti.

Redovni pregledi

Profesionalni stomatološki rutinski pregled je od ključnog značaja za rano indentifikovanje oštećenja te oboljenja zuba i desni. Tokom rutinskog pregleda možemo uočiti i spriječiti određene dentalne probleme prije nego li oni postanu ozbiljan problem sa negativnim uticajem na vaše cijelokupno zdravlje.

Zakaži termin

Dentalna higijena

Dentalna higijena je osnova za održavanje čistoće zuba, desni i usne šupljine u cilju prevencije dentalnih problema, upala, karijesa, oboljenja i lošeg zadaha. U dentalnu higijenu spada ponajprije stomatološki pregled i uputstva u održavanje higijene zubi. Neke stvari je nemoguće da pacijent sam u potpunosti očisti stoga je pri tome jako važno profesionalno čišćenje zubi.

Zakaži termin

Stomatološka protetika

Pacijenti mogu u potpunosti ostati bez zuba iz raznih razloga i okolnosti koje mogu biti posledica dentalnih oboljenja ili povreda. Naš tim je u stanju pružiti adekvatna rješenja za potpuno zadovoljstvo pacijenata.

Zakaži termin

Zubni ispuni

Zubni ispun ili plomba je restauracijski materijal koji koristimo kako bi se vratila funkcionalnost, cjelovitost i morfologija nedostajuće zubne strukture. U stanju smo da ispunimo sve estetske i funkcionalne zahtjeve primjenom kompozitnih plombi najkvalitetnijih svjetskih proizvođača.

Zakaži termin

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatološke struke, koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi, te odnosa među vilicama, tokom rasta i razvoja pa i kasnije tokom života. Cilj ortodoncije nije isključivo estetika nego i funkcija čitavog sistema za žvakanje, viličnog zgloba i mišića te okolnog zubnog tkiva. Ortodonski aparati mogu biti fiksni i mobilni.

Zakaži termin

Stomatološka dijagnostika

U Dentamedicu koristimo najmoderniju tehnologiju i aparate kako bismo pružili klijentima i pacijentima vrhunsku uslugu na jednom mjestu, te je kod nas moguće digitalno snimanje zuba i vilica s ortopanom ili standardnim digitalnim rendgenom. Ortopantomogram (skraćeno ortopan) predstavlja 2D rendgensku snimku svih zubi gornje i donje čeljusti i okolne kosti te pruža uvid u oralno zdravlje i pomaže u određivanju terapijskog postupka. Osim zuba koje možemo posmatrati u ustima, na ovom snimku vidljivi su i zubi koji nisu iznikli- vidi se njihov približni položaj a nekada je moguće uočiti i da li su ti zubi zdravi ili ne.

Zakaži termin

Spremni za savršen osmijeh?

Zakaži termin